Saasegg

Home | Saasegg

Saasegg är en bergstopp i Schweiz. Den ligger i distriktet Uri och kantonen Uri, i den centrala delen av landet, 90 km öster om huvudstaden Bern. Toppen på Saasegg är 2 305 meter över havet.

Terrängen runt Saasegg är huvudsakligen bergig, men åt sydost är den kuperad. Terrängen runt Saasegg sluttar österut. Den högsta punkten i närheten är Lochberg, 3 079 meter över havet, 1,5 km norr om Saasegg. Runt Saasegg är det glesbefolkat, med 15 invånare per kvadratkilometer.. Närmaste större samhälle är Airolo, 13,7 km sydost om Saasegg. I trakten runt Saasegg finns ovanligt många namngivna berg.

Trakten runt Saasegg består i huvudsak av gräsmarker. Inlandsklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är -2 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 10 °C, och den kallaste är januari, med -13 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 2 385 millimeter. Den regnigaste månaden är november, med i genomsnitt 331 mm nederbörd, och den torraste är mars, med 109 mm nederbörd.

Kelme Outlet | Le Coq Sport Outlet

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet dior tassen dior zonnebril dior online