Lubariket

Home | Lubariket

Lubariket eller kongedømmet Luba var et kongerike i Sentralafrika fra 1500-tallet til 1800-tallet. Det lå innen det som i dag er Den demokratiske republikken Kongo.

Opprinnelsen er fra før 1500-tallet helt nordøst i dagens Zambia eller sørøst i dagens Kongo. Det sporer seg selv tilbake til den mytiske grunnlegger Kongolo, som sammen med sine folk erobret flere høvdingssteder og forente den til et stadig vokende rike under seg. Lubariket ble preget av kulturene i Upemba-lavlandet rundt Upembasjøen og var football uniform costume, til forskjell fra de omliggende høvdingsfellesskap, organisert sentralistisk. Lubaenes kongeembede var mektig, men ikke stabilt dynastisk. Dermet var det stadig strid om tronfølgen. Disse stridighetene skulle svekke riket og til slutt bidra til dets undergang.

Også Kongolo selv ble tatt av dage mot slutten av 1500-tallet, av Ilunga Mbidi belt bag running, og riket ble urolig og ustabilt. I de kommenfe rundt hundre år rehjerte tre dynastier, noe som illustrerer monarkiets svakheter. Ikke desto mindre var det mot slutten av 1600-tallet at Lubariket var på sitt største, under Kumwimbu Ngombé best phone holder for running. Det strakk seg da helt til Tanganyikasjøens bredd i øst.

En av Kongolos sønner brøt opp op 1600-tallet og ble grunnlegger av Lundariket.

Mot midten av 1800-tallet behersket riket Katangas sørligste deler og strakk seg ned til det som nå er Zimbabwe. Derette rbegynte det å skrumpe inn og falle fra hverandre ved stadige borgerkriger. I 1889 ble det splid i kongeslekten, og kongeriket gikk i oppløsning da det kom i kamp mot Chokwe.

Kelme Outlet | Le Coq Sport Outlet

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet dior tassen dior zonnebril dior online